Carole et Brullare

Smeltkroes van laat-middeleeuwse klanken

Piperken (Helma Hartman)

zang (mezzo-sopraan), blokfluit, schalmei, eenhandsfluit, slagwerk

Piperken zwerft al vele jaren door de wereld van de oude muziek en verzamelt haar ervaringen zorgvuldig en liefdevol. Zo intens voelt zij de muziek, dat ze ook zelf componeert en de groep steeds weer verrast met nieuwe stukken. Als vakvrouw (conservatorium blokfluit en oude muziek) staat zij aan de wieg van Carole et Brullare.

Johanna Földesi

zang (sopraan), klein slagwerk

Johanna is specialist op het gebied van oude vocale technieken in diverse culturen, o.a. Hongaars, Nederlands en Noord-Brabants. Vanuit haar enthousiasme en positieve levensinstelling verbindt zij de luisteraar met haar liefde voor de oude muziek. Met haar kwinkelerende sopraanstem en rinkelende slagwerk brengt ze ieders ogen aan het twinkelen!

Karel de Bard (Karel Barten)

zang (volkstenor en keelzang), theorbe, vedel, trommel/slagwerk

Karel bespeelt alles wat snaren en toetsen heeft en zingt daarnaast dwars door alle registers met onversneden Siciliaanse passie. Met recht een vakidioot historische muziekpraktijk: hij studeerde behalve klavecimbel ook oude muziek zang en als het even kan is hij ook nog eens tamboer. 

Maron Immanuel (Nathan Tax)

zang (bas), basvedel, vihuela, luit, slagwerk

Maron stort zich vol animo op alles wat zijn pad kruist, maar is ook een bevlogen denker (masterstudent filosofie) waardoor zijn spel en zang meteen een diepere laag krijgt die je raakt. Een mens die uitdagingen zoekt in zijn leven en veel heeft te geven.

Teffani (Stephanie Laddrak)

zang (sopraan), grote trom, slagwerk, strijkpsalter Teffani staat altijd met haar muziekbenen op de grond. Met haar hele lijf vertaalt ze haar intense muzikale gevoel op trommels en ander slagwerk. Als een kloppend hart van Carole et Brullare volgt zij iedere melodie nauwgezet en haar zoetgevooisde stem laat de luisteraar ontroerd achter. Haar grootste bron van inspiratie is de natuur. (opleiding biologie)

Gastspelers

Soms maakt Carole et Brullare gebruik van gaststpelers.

Voltaggio (Jimi Hellinga)

zang en boventoonzang (bas-bariton), draailier, doedelzak, luit, slagwerk

Voltaggio verdiept zich in alle klanken die hij hoort of produceert. Zijn twee lievelingen, de draailier en de doedelzak, bespeelt hij met zoveel passie dat hij door velen wordt gevraagd om te komen musiceren binnen en buiten de grenzen. Zijn opleiding aan de HKU als muziektechnicus komt ook Carole et Brullare ten goede.